dijous, 24 d’octubre del 2013

Pastís de Halloween

Si voleu sorprendre als vostres convidats la nit de Halloween-castanyada podeu fer aquest suculent pastís amb carbassa cuita, la recepta l'he tret del meu súper llibre "500 pasteles" de Susannah Blake, i per donar-li un toc terrorífic compreu una aranya de plàstic per decorar-lo, segur que es un èxit assegurat!!!
Ingredients:

Pel pastís:
350 gr de carbassa pelada, sense llavors i trossejada
1 cullerada  d'oli de girasol
110 gr de mantega a temperatura ambient
150 gr de sucre
3 ous
1/2 cullereta de gingebre en pols
1 1/2 cullereta de canyella en pols
150 gr de farina amb llevat

Per decorar:
150 gr de xocolata per a postres
150 ml de nata 35% M.G
75 gr de mantega
40 gr de xocolata blanca

Preparació pastís:
Preescalfar el forn a 190ºc. Posem la carbassa en una font, i li vesem per sobre la cullerada d'oli de girasol i fornegem unos 35 minuts fins que estigui tendre. La retirem del forn, deixem refredar i fem puré triturant-la.
Preescalfem el forn a 180º, folrem un motlle circular amb paper de forn. Batrem la mantega i el sucre fins que la barreja estigui cremosa, afegim els ous, un a un sense deixar de batre, afegim el gingebre i la canyella. Tamisem la farina per sobre i removem be, incorporem el puré de carbassa i tornem a barrejar.
Vesem la massa al motlle i fornegem uns 50 minuts o quan punxem amb un escuradents i surti net. Traiem del forn i deixem refredar.

Preparació decoració:
Tallem la xocolata per a postres a trossets menuts i la col·loquem en un bol amb la mantega. Escalfem la nata fins que arrenqui el bull, retirem del foc i anem afegint a la xocolata a poc a poc, sense parar de remenar i fins que la xocolata es fongui. Deixem reposar 5 minuts i tornem a remenar i deixem que es refredi una mica. Cobrirem tot el pastís amb la xocolata assegurar-nos que quedi totalment cobert.
Fondrem la xocolata blanca al bany Maria, col·loquem a una màniga pastissera i decorem el pastís amb cercles i després amb l'ajuda d'un pal de brotxeta marquem el pastís des de el centre fins a fora imitant una teranyina. Finquem el pastís a la nevera.


I ara la cançó:


2 comentaris :

  1. Dono fe de què és senzillament exquisit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ja veus que es molt facil de fer i el resultat fantàstic.

      Elimina