dimecres, 9 d’octubre del 2013

Mini hamburgueses de llenties i carbassó

Almenys un dia a la setmana hauriem de menjar llegums, som molt saludables i amb propietats de molta qualitat, però a vegades als més petis de casa no els agrada massa i fent aquestes hamburgueses es una manera diferent i divertida de menjar llenties i verdura sense que es donin compte.

Ingredients (per 4 persones):

100 gr de llenties 
1 carbassó
1 ceba petita
1 ou
 Pa ratllat
2 cullerades de sèsam
1 cullereta de orenga
Oli d'oliva
Sal
Pebre

Preparació:
1.- Courem les llenties en una cassola amb abundant aigua bullint el temps indicat al paquet. També es poden utilitzar llenties que es venen ja fetes i així el plat el pot fer més ràpid.
2.- Pelem el carbassó i el ratllem, pelem la ceba i la piquem a trossets petits. En una paella calenta amb una miqueta d,oli, cuinem uns 5 minuts el carbassó ratllat i la ceba, i retirem del foc, afegirem sal i pebre.
3.- Torrem el sèsam en una paella sense cap condiment.
4.- En un bol, batrem amb la batedora les llenties cuites, la ceba, el carbassó, 2 cullerades de pa ratllat, el sèsam, l'orenga i l'ou.
5.- Anirem fent boles amb la barreja i les aixafem, les passarem per pa ratllat i per que les hamburgueses quedin més consistents, millor abans de fregir-les deixar-les unes 2 hores a la nevera.
6.- Fregir-les en una paella amb oli calent, uns 3 minuts per cada costat o fins que estiguin daurades.
Fredes també estan molt bones




2 comentaris :

  1. Me encanta la idea y me la apunto en la lista de recetas pendientes

    ResponElimina
    Respostes
    1. La verdad es que son muy buenas, espero que te animes y las prepares.

      Elimina