diumenge, 29 de setembre del 2013

Melmelada de mores.

Ja des de petita sempre he tingut l'afició de recollir fruites dels bosc, al viure rodejada de boscos era molt fàcil anar amb els amics a recollir-los. Ara ho continuo fent i arrossego a la família, no els agrada tant com a mi però al final també s,ho passen be. Diumenge passat vam anar a recollir mores pels voltants de Camprodon i en una hora vam omplir tots el tapers que portàvem, al arribar a casa les vaig pesar i eren uns 700 gr, justs les que necessitava per fer la melmelada de mores. He utilitzat la recepta del blog "Sabores y momentos" on la seva creadora te unes fotos precioses.

Ingredients:
700 gr. de mores (preferiblement acabades de collir)
300 gr. de sucre (es pot utilitzar sucre morè)
El suc de mitja llimona petit acabada d'esprémer

Preparació: 
Començarem netejant bé les mores i assegurant-nos que no hagi quedat ni una sola branqueta adherida a les mores, en un escorredor les passarem per aigua sota l'aixeta per retirar les possibles restes de pols i fulletes que puguin quedar, deixem escórrer bé i posem en un bol juntament amb el sucre i el suc de mitja llimona durant unes hores a macerar. Jo les vaig deixar tota la nit, és senzillament perquè el fruit deixi anar el seu suc. 
En una olla mitjana posarem el contingut del bol, és a dir, les mores prèviament macerades amb el sucre i el suc de llimona a foc fort fins que comencin a bullir. Deixarem que coguin remenant uns 5 o 7 minuts i a continuació baixarem el foc i deixarem altres 35 o 40 minuts, remenant de tant en tant perquè no s'enganxin. Veuràs que comença a deixar anar una escuma blanquinosa, seguirem remenant i poc a poc desapareixerà, això significarà que ja estan llestes. Si ens agrada que la melmelada quedi molt espessa i compacta, sempre pots deixar-la una mica més, però no us guieu per la seva aparença estant encara calenta, ja que al refredar és quan solidifica! 
Un cop apartades del foc triturem tot amb la batedora a velocitat baixa, de manera que la textura quedi suau. A continuació i després de batre lleument amb la batedora, ho passem pel passapuré, (jo la vaig passar per un colador) ja que no volia que hi hagessin llavors ja que ha casa no els agrada trobar-se les. Però si a vosaltres us agrada amb les llavors aquest pas no cal que ho feu solament es qüestió de gustos. Ho podeu fer també meitat meitat així no hi han tantes llavors. 

Ara ja només queda posar-la en un pot (aquesta quantitat de mores solament em va donar per fer un pot) de vidre prèviament esterilitzat (deixar-lo bullir en una olla amb el tap durant uns 25 min.) 

Que bones estan les torrades amb la melmelada de mores casolana!
Animeu-vos a anar agafar mores.


2 comentaris :

  1. Hola guapa! Aquí estoy y me ha encantado tu post! Muchas gracias por nombrarme y enlazarme, me hace mucha ilusión!
    Un besote

    ResponElimina