dimarts, 28 de maig del 2013

PETIS APUNTS (la gelatina)


Propietats/beneficis: La gelatina es una proteïna que s’obté de matèries primes animals que contenen col·lagen. No conté conservants ni altres additius. Està lliure de colesterol i 0% de matèria de greix. 

Una de les avantatges més important de la gelatina, es la seva aportació d’aminoàcids, concretament glicina i prolina que permeten millorar la construcció de les estructures del nostre organisme, fonamentalment ossos, cartílags, tendons i lligaments. Un aprovisionament insuficient d’aminoàcids pot manifestar-se en dolors d’articulacions, ungles trencadisses i cabell sec. La gelatina conte aquests aminoàcids en una concentració fins i tot 20 vegades més alta que en altre aliments amb proteïnes. 

Aquest producte es, per tant un perfecte aliat per prevenir l’osteoporosi i l’artrosi, així com millorar l’ hidratació de la pell i el cabell. Encara que normalment la gelatina la prenem per postres o com ingredient dins d’altres productes elaborats, també podem incorporar aquest aliment a begudes fredes, cafès o tes, enriquint-la amb proteïnes. 

Molts productes cosmètics incorporen col·lagen a la composició, encara que per hidratar la pell, es veu que està demostrat que la proteïna col·làgena ingerida a traves dels aliments es molt més eficaç, que la via tòpica.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada