dijous, 4 d’abril del 2013

PETITS APUNTS (El plàtan)

Propietats/beneficis:
El plàtan es pot trobar durant tot l’any.

Els plàtans són molt rics en hidrats de carboni, per això constitueixen una de les millors maneres de nodrir d’energia vegetal el nostre organisme. Els plàtans contenen tres sucres naturals:sacarosa, fructosa i glucosa combinada amb fibra. Un plàtan dóna energia instantània, constant. 

Aquesta fruita és extremadament alta en potassi i baixa en sal, de manera que és ideal per combatre la pressió arterial. El potassi és un mineral vital que ajuda a normalitzar els batecs del cor, envia oxigen al cervell i regula el balanç hídric del cos. Quan estem estressats, el nostre ritme metabòlic augmenta, reduint els nostres nivells de potassi. Aquests poden ser regulats amb l'ajuda d'un plàtan alt en potassi. 

Un altre nutrient representatiu dels plàtans es el magnesi, aquest es relaciona amb el bon funcionament del intestí, nervis i muscles. forma part d'ossos i dents, millora la immunitat i posseeix un suau efecte laxant. 

El plàtan és ric en fructooligosacàrids, fibra soluble que esdevé un substrat important per al creixement de la flora intestinal beneficiosa (efecte prebiòtic) i amb un efecte protector davant les infeccions.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada