dimarts, 1 d’abril del 2014

PETITS APUNTS (la poma - la manzana)


Propietats/beneficis:
La poma és rica en vitamina C, potassi i pectina, una fibra soluble .Les propietats de la pectina són molt interessants. D’entrada, redueix el colesterol present a la sang. La pectina impedeix la reabsorció del colesterol intestinal produït per la bilis en la digestió dels aliments. La fibra soluble crea un gel que atrapa el colesterol, que és expulsat sense passar al corrent sanguini. El fetge, que necessita el colesterol per formar àcids grassos, l’ha de treure de la sang, i això en redueix la presència.

Un altre efecte beneficiós de la pectina és que ajuda a eliminar metalls pesants com el plom o el mercuri, i també residus de radiació depositats al nostre organismo degut a la contaminació atmosférica de moltes ciutats.

La major part de la poma es aigua. La poma es una fruita que conté sucres de rápida absorció: fructosa, sacarosa i glucosa. És beneficiosa en casos de nivells molt baixos de sucre.

La poma també conté quercetina, un flavonoide de propietats antioxidants que neutralitza els radicals lliures. Té efectes anticancerígens i pot prevenir la formació de tumors, en especial els de bufeta.

L'alt contingut en fòsfor d'aquesta fruita fortifica el sistema nerviós, estimula el treball cerebral i predisposa al somni tranquil. Una poma menjada en dejú cada matí és un excel·lent depuratiu.

Propiedades/beneficios:
La manzana es rica en vitamina C, potasio y pectina, una fibra soluble. Las propiedades de la pectina son muy interesantes, de entrada reduce el colesterol presente en la sangre. La pectina impide la reabsorción del colesterol intestinal producid por la bilis en la digestión de los alimentos. La fibra soluble crea un gel que atrapa el colesterol, que es expulsado sin pasar por la corriente sanguínea. El hígado, que necesita el colesterol para formar ácidos grasos lo ha de sacar de la sangre y esto hace reducir su presencia. 

Otro efecto beneficioso de la pectina es que ayuda a eliminar metales pesados como el plomo o el mercurio, y también residuos de radiación depositados en nuestro organismo debido a la contaminación atmosférica de muchas ciudades 

La mayor parte de la manzana és agua. La manzana, es una fruta que contiene azúcares de rápida absorción: fructosa, sacarosa y glucosa. Es beneficiosa en casos de niveles muy bajos de azúcar. 

La manzana también contiene quercetina, un flavonoide de propiedades antioxidantes que neutraliza los radicales libre. Tiene efectos anticancerígenos y puede prevenir la formación de tumores, en especial los de la vejiga. 

El alto contenido en fósforo de esta fruta fortifica el sistema nerviosos, estimula el trabajo cerebral y predispone al sueño tranquilo. Comer una manzana en ayunas cada mañana hará de excelente depurativo.

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