dissabte, 5 d’abril del 2014

Amanida flor/ ensalada flor

Ara amb el bon temps segur que us ve més de gust menjar plats fresquets i lleugers, i aquesta amanida que us proposo, es una recepta que vaig veure en un blog italià amb receptes molt interessants, que a part de tenir una presentació divertida es un plat o acompanyant ideal pels dies de calor i que amb aquesta forma de flor farà que els petits de casa mengim verdures.


Ingredients per 3-4 persones:
Mongetes tendres 200 gr
2 patates mitjanes
2 tomàquets mitjans
2 ous durs
1 pastanaga petita
Oli d'oliva verge extra

Preparació:
Bullim les patates amb pell, les mongetes i la pastanaga pelada, totes les verdures per separat fins que cada verdura estigui cuita.
Una vegada les verdures estiguin cuites les traiem de l'aigua i les deixem refredar.
Pelem les patates i les tallem a rodanxes i les col·loquem al fons d'un plat gran
Per muntar el plat al fons es posa les rodanxes de les patates bullides
A sobre de les patates posarem les rodanxes de tomàquets, desprès a sobre dels tomàquets la mongeta tendra col·locada de manera radial com a la imatge.Tallem els ous durs en 4 parts, tenint cura de mantenir intacte l'exterior, els rovells d'ou els posarem en un bol i els esmicolem tant petit com sigui possible. Per sobre de la mongeta col·loquem els trossos de la clara dels ous com si fossin pètals i al mig posem el rovell esmicolat i també pel voltant del plat. Tallem trossos petits de pastanaga i posem per sobre de la patata.
Amanim amb un bon raig d'oli.

Ahora con el buen tiempo seguro que os apetece más comer platos fresquitos y ligeros, y esta ensalada que os propongo, es una receta que vi en un blog italiano con recetas muy interesantes, que a parte de tener una presentación divertida es un plato o acompañante ideal para los dias de calor y que con esta bonita forma de flor harà que los más pequeños de casa coman verduras.
Ingredientes para 3-4 personas:
Judias verdes 200 gr
2 patatas medianas
2 tomates medianos
2 huevos duros
1 zanahora pequeña
Aceite de oliva virgen extra

Preparación:
Hervimos las patatas con piel, las judias y la zanahoria pelada, todas las verduras por separado hasta que cada verdura esté cocida.
Cuando las verduras esten cocina las sacamos del agua y las dejamos enfriar.
Pelamos las patatas y las cortamos en rodajas y las colocamos al fondo de un plato grande.
Encima de las patatas, colocamos rodajas de tomate, y encima del tomate colocamos la judia verde de manera radial como en la imagen. Cortamos los huevos duros en 4 partes, con cuidado para no romper la parte externa, las yemas de huevo las pondremos dentro de un bol y con la ayuda de un tenedor las desmenuzamos lo más pequeñas posible. Encima de las judias colocamos los trozos de clara de huevo como si fuesen pétalos de flores y en medio ponemos las yemas desmenuzadas y también alrededor del plato. Cortamos trozos pequeños de zanahoria y ponemos encima de las patatas. Aliñamos con un buen chorro de aceite.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada