dimecres, 16 d’abril del 2014

Cupcakes de Sant Jordi

Hem d'estar preparats, ja que just acabar la Setmana Santa ja tenim a sobre la diada de Sant Jordi!!!! Meravellós dia per passejar per Barcelona o altres ciutats i pobles de Catalunya, i aprofitar per tafanejar les paradetes de llibres i roses que estan per tot arreu, i que fan que tot plegat tingui un olor especial. A mi personalment es un dia que m'encanta i per celebrar Sant Jordi, perquè no fer uns cupcake també especials de xocolata amb frosting també de xocolata, així el dia serà rodó rodó.

Ingredients: (per 12-14 unitats)
125 gr de sucre
125 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
125 gr de farina
40 gr de cacao
1 sobre de llevat
70 ml de llet
10 cookies
1 cullereta d'essència de vainilla

Frosting:
200 ml de nata liquida
200 gr de xocolata negra per cuinar

Per la rosa: fondant vermell (el venen en paquets petits en molts supermercats)

Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
1.-En un bol batrem la mantega juntament amb el sucre, afegirem l'essència de vainilla i els ous d'un a un sense deixar de batre.
2.-Afegirem al bol la llet, el cacao i la farina tamisada amb el llevat i continuem batent fins a obtenir una massa homogènia. Triturem les cookies i les afegim a la barreja anterior.
3.-Omplim els motlles amb la massa però solament fins 2/3 de la seva alçada, ja que amb la cocció pugen. Fornegem unos 20 minuts i quan ja estiguin es deixen refredar.

Preparació frosting:
Trossegem la xocolata en un bol. Escalfem la nata fins que bulli i la vesarem a sobre de la xocolata i remenem fins que estigui tota fosa i guardarem a la nevera per que es refredi als menys una hora. Aquesta crema la posem dins d'una manega pastissera amb boquilla estriada i decorarem per sobre els cupcake i com punt final afegirem una rosa petita de fondant:
Per fer les roses de fondant:
1) Fem tires de fondant vermell
2)Anem enrotllant la tira
3)Continuem enrotllant fins al final de la tira
4) Obrim una mica els pètals i tallem la part de sota una mica


Tenemos que estar preparados, ya que justo acabar la Semana Santa ya tenemos encima el dia de Sant Jordi!!!! Maravilloso dia para pasear por Barcelona u otras ciudades y pueblos de Catalunya y aprovechar para curiosear las paradas de libros y rosas que hay por todas partes y que todo hace que tenga un olor especial. A mi personalmente es un dia que me encanta y para celebrar Sant Jordi porque no también hacer unos cupcake especiales de chocolate con frosting también de chocolate así el dia será redondo redondo.

Ingredientes (para 12-14 unidades)
125 gr de azúcar
125 gr de mantequilla a temperatura ambiente
2 huevos
125 gr de harina
40 gr de cacao
1 sobre de levadura
70 ml de leche
10 cookies
1 cucharadita de esencia de vainilla

Para el frosting:
200 ml de nata líquida
200 gr de chocolate negro para cocinar

Para la rosa: Fondant rojo (venden paquetitos pequeños en muchos supermercados)

Preparación:
1.- Batir la mantequilla en un cuenco con el azúcar, añadir la vainilla y los huevos, de uno a uno sin dejar de batir.
2.- Agregar la leche, el cacao y la harina tamizada con la levadura, y continuar batiendo hasta obtener una preparación homogénea. Triturar las cookies y añadirlas a la mezcla anterior.
3.- Llenar con la masa sólo hasta 2/3 de su altura, pues luego suben con la cocción, los moldes. Hornear durante unos 20 minutos, retirar y dejar enfriar.

Preparación del frosting:
Troceamos el chocolate y lo ponemos en un bol. Llevamos la nata a ebullición y la vertemos en el bol de chocolate y mezclamos hasta que se funda y metemos en la nevera para que se enfríe por lo menos una hora. Esta crema la introduciremos en una manga pastelera con boquilla estriada  y decoraremos por encima de los cupcake y como punto final añadiremos una rosa pequeña de fondant.
Para hacer las rosas de fondant:
1) Cortamos tiras de fondant
2) Enrollamos la tira
3) Acabamos de enrollar toda la tira
 4) Abrimos un poco los petalos y cortamos un trocito de la parte inferior






Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada