dimarts, 8 de gener del 2013

PETITS APUNTS (la magrana)


Propietats/beneficis: La magrana, com la majoria de les fruites fresques, conté una gran quantitat d’aigua, que representa més del 80% de la seva composició. Conté també una gran quantitat de vitamina C, antioxidants i tanins, que li atorguen efecte antiinflamatori i astringent, alhora que li confereixen aquest sabor amarg tan característic. Es una de les fruites amb mes propietats antioxidants de la natura. Per això el seu consum habitual prevé l’envelliment i contribueix a reduir el risc de patir malalties degeneratives, cardiovascular i càncer. 

Destaca el seu contingut en potassi, que la converteix en un aliment idoni per a casos d’hipertensió arterial, àcid cítric (amb propietats antisèptiques i antiinflamatòries) i fibra. També conté, tot i que en quantitats més modestes, vitamina A, E i àcid fòlic.

És una fruita amb  baixa aportació calòrica, tan sols 62 kcal per cada 100 g, pel que està recomanada en dietes d’aprimament i de control de pes.

La proporció d'hidrats de carboni que posseeix la magrana no és molt elevada, motiu pel qual els diabètics poden prendre-la sense cap problema, sempre que es prengui amb moderació i en la quantitat adequada.

Al ser una fruita astringent, està recomanada en casos de gasos, estómac delicat, diarrees i còlics intestinals. En general està indicada en totes les alteracions digestives.

Es depurativa, es bona pel fetge ja que el depura i enforteix. I els mateixos efectes sembla que produeix a la sang, ja que segons una sèrie de assajos clínics realitzats van demostrar que prenen un got de suc de magrana diari durant 3 mesos desintoxica i purifica la sang regenerant-la.

Gràcies a l’àcid cítric, que facilita l’eliminació de l’àcid úric, està també indicada per a persones que pateixen hiperuricèmia i/o litiasis renal.
No obstant, per a que aquestes substancies beneficioses per a l’organisme es mantinguin, especialment les vitamines i antioxidants, és important escollir les peces de fruita que no presentin talls ni cops a la pell i que tinguin un color viu, i millor ingerir-la com suc.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada