dimecres, 31 d’octubre del 2012

PETITS APUNTS (la castanya)

PRODUCTES DE TEMPORADA (La tardor)

Propietats/beneficis: Són menys calòriques que els fruits secs i amb menys greixos. Tenen propietats semblants als cereals als quals s’assemblen molt més que als fruits secs.
Composició nutricional: predominen els hidrats, els sucres, els midons i la fibra. Són riques en vitamines com la B1 (molt valuosa per al sistema nerviós) i la B6 (ajuda a mantenir la funció normal del cervell), la B3 i les vitamines A, C i E. Encara que té poques proteïnes, són de molt alta qualitat. Són una excel·lent font de minerals, sobretot potassi, magnesi, calci, ferro i fòsfor, i addicionalment àcid fòlic. Per això són ideals per a les dones en l’embaràs (ajuda a la bona formació del fetus) i per la lactància i per persones que pateixen anèmia.
A l’Orient s’ utilitzen per a l’alimentació dels nadons en els seus primers anys. També formen part de la dieta dels esportistes i estudiants per ser riques en hidrats de carboni, ajuden a començar el dia ple d’energia. Eren uns dels principals aliments de les legions romanes. Els hipertensos poden incloure-les en la seva dieta, ja que no porten sodi i són molt riques en potassi, que potencia l’activitat del ronyó ajudant a l’eliminació de toxines. Hem de considerar que no posseeixen gluten, cosa que les converteix en altament recomanables per als celíacs, tant en el consum com farina com en altres preparacions. Cal tenir en compte que són molt astringents i per tant restrenyen.

1 comentari :