diumenge, 28 d’octubre del 2012

Halloween cookies/Galetes terrorífiques de Halloween/Galletas de Halloween

Com mana la tradició per la castanyada, els panellets ja els tenim fets, però a la meva nena també li feia il·lusió fer GALETES TERRORÍFIQUES!!!!! i es clar no li podia dir que no. I ens hem posat a fer-les. La massa d'aquestes galetes és una "massa  base" de tres ingredients , fàcil de fer i, que una vegada fetes com no porten ou es conserven unes dues setmanes si es guarden en un recipient hermètic, però segur que es menjaran abans!!!!!
Galetes fàcils (imprescindible al nostre llibre de receptes)
Ingredients:
300 gr. farina
200 gr mantega a temperatura ambient (jo posso light, 50% menys de greix)
100 gr. de sucre
En un bol es barreja la mantega amb el sucre, i després afegim la farina tamisada i barregem, i finalment amb les mans formem una pilota que emboliquem amb paper film, i com mínim la deixem a la nevera una hora (es pot preparar la massa un dia abans).
Passat el temps, preescalfem el forn a 170º, estirem la massa amb el corró i amb els talla pastes que tinguem, fem les formes de les galetes, les posem sobre la safata del forn on primer hem posat paper de forn, i les fiquem al forn uns 12-15 minuts (segons la mida de la galeta). No han de quedar molt torrades sinó quedaran dures.

Decoració de les galetes (glaça per 25 galetes)
1 clara d'ou
250 gr sucre glaç
Aroma al gust (5-7 gotes)
Colorants (en aquest cas negre, taronja, blanc, verd, vermell, lila)
Aigua
Barrejar la clara d'ou amb el sucre + gotes de l'aroma i unes gotes d'aigua + colorants (si per exemple utilitzem 4 colorants prepararem 4 pots o tapers petits amb tapa que tanquin be, i dividim la massa pels 4 pots, si d'un color necessitem més, ficarem en un pot mes quantitat de pasta, una vegada posada la massa dins dels pots afegirem el colorant amb un escuradents, millor posar poquet i donar voltes i anant afegint fins que ens agradi el color que hem obtingut). Pel contorn de les galetes millor que ens quedi una pasta més dura i després per omplir l'interior de la galeta afegir unes gotes més d'aigua fins que la pasta sigui mes toveta tipus cola. La pasta s'aplicarà sobre la galeta amb màniga pastissera.
Quina por més dolça!!!!!








1 comentari :