dissabte, 20 d’octubre del 2012

Panellets


panellets variats
Els panellets,.. quina meravella de postre!!!!! quina delícia!!!! i el mes important, son fàcils i divertits de fer, on els petits de la casa ens poden ajudar i s'ho passaran molt bé. Ja se que son típics menjar-los per la castanyada (31 d'octubre a la nit), però la meva filla cada cop que passem davant d'una pastisseria es queda enganxada a l'aparador dient que vol panellets i he pensat,  per què esperar? Hem comprat tots els ingredients que necessitem i ....vinga a cuinar panellets!!!. Us passo la recepta (és de la cuinera Mireia Carbó), animeu-vos. El resultat final (tant per menjar com estèticament)  son per gaudir.

RECEPTA PANELLETS.
Per fer la massa base dels panellets per tal que ens surtin uns 50 aprox. necessitem:
Mig quilo de farina d'ametlla
Mig quilo de sucre lustre (glaç)
100 ml d'aigua
En un bol barregem aquests ingredients amb les mans o una cullera de fusta, l’últim a afegir es l’aigua, fins que fem una pilota neutra. Al principi us donarà la sensació que queda molt sec i no lliga, però no afegiu pas més aigua!!! Ja veureu com queda al final tot ben lligat. Fem una pilota amb la massa, l’emboliquem amb paper film i es guarda a la nevera, jo la deixo d’un dia per l’altre, però amb dos hores ja estaria.
Traiem la massa de la nevera i amb ella fem un xurro gros i la tallem en unes 8 parts iguals, i amb cada una d’aquestes parts fem els panellets de diferents maneres (de pinyons, de cafè etc etc)

Panellets de pinyons.
Amb una part de massa neutra fem boletes. Preparem un bol amb molts pinyons i un altre bol amb ou batut, ens mullem una mà amb ou batut i agafem una boleta i també la mullem amb ou, a l’altre ma posem un grapat de pinyons i tanquem les mans en cassoleta i anem fem una mica de pressió i d’aquesta manera es van enganxant els pinyons a la boleta. Les fiquem al forn 2-3 minuts.

Panellets de llimona o taronja:
A la massa neutra afegim una culleradeta de pell ratllada molt fina de taronja o llimona (jo vaig ratllar mandarina) + mitja culleradeta de suc. Barregem be i fem boletes i les fiquem 2-3 minuts al forn. La meva aportació personal es que els de taronja els vaig decorar amb un trocet a sobre de coco i els de llimona un trocet de papaia dessecada.

Panellets de xocolata:
A la massa neutra afegim una cullerada de xocolata 70% (desfeta al microones). Barrejar i fer boletes, les podem arrebossar de sucre, cacau en pols o coco, desprès ficar al forn 2-3 minuts.

 Panellets de cafè:
A la massa neutra afegim una culleradeta de cafè mòlt cru (millor que el cafè instantani) s,ha de barrejar a consciència. Fem boletes, les xafem una miqueta i fem un tall en mig a cada boleta, com si fossin grans de cafè.

Panellets de gra d’ametlles:
Fer boletes amb la massa neutra, aquests també queden macos allargadets, els pintem amb ou batut i els arrebossem amb el gra d’ametlles i al forn 2-3 minuts. Aquests també podem fer, que una vegada fornejats i que estiguin freds, suquem la part superior del panellet amb xocolata (70%  i desfeta al microones).

Panellets de coco:
A la massa neutra afegim uns 15-20 gr de coco ratllat i barregem molt be. Aquests queden molt monos fer-los com muntanyetes, els pintem d’ou batut i els arrebossem de coco, i al forn 2-3 minuts.

Panellets de codony:
Amb un tros de massa neutra fem un xurro una mica ample, es talla horitzontal, no fins al fons del xurro, s’obre una mica i s’omple amb una tireta fina de codony, es tanca una altre vegada i es fa rodolar una mica el xurro per tancar be el xurro, es fica el xurro sencer al forn 2-3 minuts. Es pot de decorar pintant per sobre del xurro  amb ou batut i una mica de granets d’ametlles per sobre i desprès fiquem al forn. Quan es treu el xurro del forn i es refreda, es talla.

*Per la cocció de tots el tipus de panellets, el forn ha d’estar ben calent (250º), i solament la part de dalt  i cada classe millor fer-la al mateix temps.

Que bons!!!!
Que bonics que queden, veritat?








1 comentari :

  1. Mmmm, quina bona pinta. T'han quedat espectaculars!
    No es la recepta que faig, pero venint de tu no tinc cap dubte: segur que estan mes bons i tot del que semblen! Els que tenen forma de castanya son molt originals. Ho probare. Gracies per les idees :). Petons!

    ResponElimina