dimarts, 21 de gener del 2014

Cupcake de maduixa amb frosting de crema de formatge de maduixa

Els cupcake per mi són petits pastissets que a la vista son tant bonics que els deixaria de decoració sense menjar-los, l,únic inconvenient que els trobo ja que no m'agraden els dolços massa embafadors es que el frosting (decoració que es posa a sobre) normalment estan fets de mantega i omple molt i després de fer unes quantes proves i amb resultats que no m'agradaven, al final he aconseguit fer un frosting molt mes lleuger amb formatge cremós que queda deliciós!!!!

Ingredients per uns 12 cupcake:

100 gr de sucre
100 gr de farina
100 gr de mantega (a temperatura ambient)
2 ous
1 culleradeta de llevat
Melmelada de maduixa
Essència de maduixa

Preparació:

1.- Preescalfem el forn a 180º, preparem els motlles de paper que volem utilitzar.
2.- Barregem la mantega amb el sucre fins que es formi una pasta uniforme i incorporem mitja cullereta de essència de maduixa i barregem.
3.- Poc a poc afegim els ous, primer un i barregem i després l'altre i tornem a barrejar.
4.- Afegim poc a poc els ingredients sec (farina i llevat)
5.- Vesem la massa als motllos, però menys de la meitat ja que posarem a sobre de la massa una cullereta de melmelada de maduixa i tornarem a vesar a sobre de la melmelada una mica de massa fins que arribi a la meitat del motlle. Ficarem al forn uns 15-20 minuts aprox. o fins que al punxar amb un escuradents surti net.
6.- Mentrestant els cupcake es refreden preparem el frosting de crema de formatge de maduixa.

Cobertura de crema de formatge de maduixa

Ingredients:

200 gr de formatge cremós fred (tipus Philadelphia)
100 gr de mantega sense sal
50 gr de sucre glaç
Mitja cullereta de essència de maduixa
100 gr de maduixes
50 gr de sucre

Primer de tot rentar les maduixes i assecar-les be, tallar-les a trossets petits i posar-les en un bol amb el sucre al menys unes 2 hores (pot ser més temps) per que deixin anar l'aigua que tenen, passat el temps posem la barreja en un colador i quan la barreja estigui ben colada la triturem i fem un puré.
En un bol, en ajudarem amb una  batedora de varilles elèctrica, a velocitat mitja baixa, batrem la mantega que l'haurem tret 5 minuts abans de la nevera i la tallarem a quadradets juntament amb  el sucre glaç fins que estiguin ben barrejats. Obrim l'envàs del formatge i retirem tot el líquid que hi ha al obrir-lo i l'afegim a la barreja de la mantega, incorporem l'essència i dos culleretes del puré de maduixa. Batrem tots els ingredients a velocitat mitja fins que tots el components quedin homogenis i el resultat sigui una massa lleugera i esponjosa. Fiquem la massa en un recipient tapat i introduirem a la nevera al menys una hora perquè freda la consistència de la massa es més densa. Passat aquest temps posem la crema de maduixa dins d'una manega pastissera i comencem a fer una espiral a sobre del cupcake, començant pel centre i fent un cercle fins l'exterior. Decorarem amb una mica de puré de maduixa i un tros de maduixa.

Amb aquest tipus de frosting recordeu que els cupcakes els hem de guardar a la nevera.


Fa temps que no poso cap cançó per compartir, aquí va la que acompanya aquests cupcake!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada