dilluns, 11 de novembre del 2013

Pa de pessic de xocolata i moniato.

Per variar una mica he fet una modalitat de pastís amb moniato però aquesta vegada afegint a una part de la massa, xocolata. Haig de dir que després de fer el primer intent d'aquest pastís em va semblar que havia afegit poca quantitat de xocolata en  pols, no es notava casi el sabor tant bo de la xocolata, i en la mateixa setmana vaig fer un segon intent afegint més xocolata però aquesta vegada xocolata negra desfeta i la veritat es que molt millor!!!!
Ingredients:
250 gr de sucre
60 gr de mantega a temperatura ambient (que estigui tova)
2 ous
3-5 gotes d'essència de vainilla
250 gr de puré de moniato
300 gr de farina
1 sobre de llevat
2,5 gr de bicarbonat sodi
30 gr de cacao (millor 50 gr de xocolata negra)

Preparació:
1) Preescalfar el forn a 180º.
2) En un bol barrejar el sucre amb la mantega , els ous, la vainilla, quan estigui ben barrejat incloure el puré de moniato (els haurem cuit al forn, i una vegada cuits, els pelem i els triturem)
3) Afegim a la massa els ingredients secs, la farina, el llevat i el bicarbonat i barragem.
4) En un altre bol, vesem la meitat de la massa e incorporem el cacao o (la xocolata negra que  haurem fos al microones uns 30 segons o fins que estigui tota desfeta) i barregem.
5) En un motlle allargat que haurem fregat amb mantega per que no s'enganxi, si es de silicona no fa falta vesarem la massa que no porta xocolata i a sobre vesarem la massa amb el xocolata. Amb un ganivet el ficarem dins del motlla amb la massa i farem moviments circular així d'aquesta manera es barregen les masses i donarà un efecte maco.
6) Ficarem al forn uns 50 minuts o fins que punxem amb un ganivet i aquest surti net, i ja estarà.

Avui  fa 10 anys de la mort del poeta Miquel Martí i Pol i qui millor va cantar els seus poemes va ser  el seu gran amic Lluis LLach.  


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada