dilluns, 12 d’agost del 2013

PETITS APUNTS. (La síndria - la sandía)



Propietats/beneficis: El seu contingut elevat en aigua li confereix propietats hidratants, fins al punt que dos talls de síndria equivalen a un got d’aigua. L’aportament calòric és molt baix (30 kcal per cada 100 grams de fruita) i conté pocs hidrats de carboni i quasi zero greixos. 

Te un efecte diürètic i depuratiu: a causa del seu contingut elevat en aigua, augmenta la producció d’orina, cosa que s’indica en cas d’àcid úric elevat, hipertensió i malalties amb retenció de líquids. El color rosat de la seva polpa es deu a la presència del pigment licopè, substància amb capacitat antioxidant.

Les seves llavors, ben mastegades, tenen propietats antiprostàtiques per la seva riquesa en zinc.

Les síndries son riques en minerals, especialment manganès, necessari per a la formació dels ossos, per al sistema nerviós i per aprofitar les proteïnes.

Propiedades/beneficios: Su alto contenido en agua le dan propiedades hidratantes, hasta el punto que dos rodajas de sandía equivalen a un vaso de agua. El aporte calórico es muy bajo (30 kcal por cada 100 gr de fruta) y contiene pocos hidratos de carbono y casi zero grasas.

Tiene un efecto diurético y depurativo a causa de su contenido elevado en agua, aumenta la producción de orina, cosa que es una fruta indicada en caso de ácido úrico elevado, hipertensión y enfermedades con retención de líquidos.

Sus pepitas, bien masticadas, tienen propiedades antiprostáticas por su riqueza en zinc.

La sandía en rica en minerales, especialmente manganeso, necesario para la formación de los huesos, para el sistema nervioso y para aprovechar las proteïnas.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada