dissabte, 10 de novembre del 2012

PETITS APUNTS (la carbassa)

PRODUCTES DE TEMPORADA (la tardor)


Propietats/beneficis: Les carabasses constitueixen un aliment “lleuger”, ideal per a les dietes per perdre pes. El seu contingut en aigua és elevadíssim i l’aportació calòrica és molt baixa (100 gr. de carbassa comú contenen unes 13 calories).
La seva elevada quantitat de potassi.  contribueix a fer d'aquest aliment un recurs ideal per a eliminar líquids de l’organisme. El potassi promou la diüresi en augmentar la quantitat de líquid i la freqüència de les miccions. El consum habitual de carbasses ajuda a prevenir la retenció de líquids, resulta ideal per al tractament de l’obesitat i constitueix una manera adequada de prevenir la formació de càlculs renals.
La carbassa és un aliment molt saciant. Malgrat les seves reduïdes calories, la seva ingestió frena la gana i elimina la necessitat de menjar altres aliments menys desitjables en les dietes d'aprimament.
Les carabasses contenen abundant fibra. La fibra afavoreix l’expulsió dels excrements per la qual cosa prevé el restrenyiment. Per altra banda la ingestió de fibra es molt adequada per ajudar a eliminar toxines de l’intestí i prevenir l’aparició de nombroses malalties. En aquest sentit, es creu que el consum habitual de carbassa, per la seva riquesa en fibra i antioxidants podria ajudar a disminuir el nombre de càncers de còlon.
No hem d'oblidar el paper que la fibra exerceix en el control dels nivells de sucre en l’organisme. La carbassa és rica en hidrats, però el seu elevat contingut en fibres fa que aquests s’absorbeixin a poc a poc, mantenint uns nivells estables del sucre en la sang, per la qual cosa resulta molt recomanable per als malalts de diabetis, tant més quan s’ha comprovat que és un aliment que ajuda a estimular la producció del pàncrees.
Pel seu contingut en carotens, vitamina C i coure, la carbassa té propietats antiinflamatòries, ideals per reduir la inflamació i el dolor que es produeix en malalties com l’artritis o l’asma.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada