dimarts, 6 de novembre del 2012

Pastís de castanyes

Objectiu, cuinar amb productes de temporada!!!!  Em venia de gust fer alguna cosa amb castanyes, i buscant per les meves súper llibretes de receptes, he trobat un pastís de castanyes facilet de fer i amb un sabor molt especial.
Ingredients:
50 gr. mantega a temperatura ambient
75 gr.sucre
3 rovells d'ou
3 clares d'ou
250 gr. castanyes
8 gr.llevat
1 cullerada de llavors d'anís (espècia) = anís en grano

Preparació:
Coure les castanyes, i com fem això? Fiquem les castanyes (amb closca i tot) dins d'un pot amb aigua freda + sal + llavors d'anís ( i deixem bullir tot això uns 30 minuts, passat aquest temps escorrerem les castanyes i les deixem refredar.
 Batrem la mantega + sucre fins que estigui cremós, després afegim els rovells d'ou i tornem a batre.
Preescalfem el forn a 180º
Muntem les clares (a punt de neu) en un bol amb un pessic de sal i afegim poc a poc a la barreja anterior.
 Pelem les castanyes i les triturem fins aconseguir una farina espesa i consistent i afegim a la barreja dels anteriors ingredients.
5º Posem la barreja dins d'un motlle i el fiquem al forn uns 30 minuts, passat aquest temps podem punxar amb un escuradents i si surt net es que ja està.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada