dimecres, 26 de febrer del 2014

Carquinyolis.

Els carquinyolis son un producte típic de la rebosteria tradicional catalana, i que estan deliciosos acompanyats  amb una mica de Mistela (vi dolç semblant al Moscatell). No els havia fet mai, i dimarts amb una recepta de la cuinera Mireia Carbó, que te el do de que després de fer les seves receptes t'agradi encara més cuinar, perquè ho fa tot molt sencill i aquests carquinyolis son una mostra, ja que després de cuinar-los vaig pensar que els penso fer molt sovint, per deliciosos, fàcils i ràpids, en 45 minuts es poden fer.


Ingredients:

· 100g d'ametlles crues amb pell
· 175g de farina
· 100g de sucre
· 1 ou
· Ratlladura de llimona
· 1 culleradeta de llevat en pols

Preparació:

Posar les ametlles en remull (el que triguem a barrejar la resta d'ingredients)
Batre l'ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. Incorporar la farina amb el llevat i barrejar-ho bé, quedarà una massa bastant seca per tant  fegir les ametlles (mal escorregudes) i barrejar.
Amb la massa fer dues barres llargues i coure-ho al forn a 180º uns 15 minuts. Treure la plata del forn, tallar els carquinyolis al biaix i tornar-los a posar al forn uns 5 minuts més, fins que agafin color.

Per fer aquesta entrada he estat gaudint de la musica de la opera La Traviata de Verdi, meravellosa!!! Aquí va un petit tast.








Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada