dilluns, 10 de març del 2014

Bunyols dolços de cigrons/Buñuelos dulces de garbanzos

Estem en època de quaresma on a les pastisseries es típic trobar dilluns i divendres els deliciosos bunyols de vent. Ara he fet uns bunyols dolços de cigrons, una altre recepta fantàstica de la cuinera Mireia Carbó, una variant boníssima i amb el valor afegit de les propietats dels cigrons.

 Ingredients:
• 200g de cigrons cuits
• 200ml de llet
• 60g de mantega
• 50g de farina
• 2 ous
• ratlladura d’una taronja
• 1 cullerada sopera de sucre
• sucre
• canyella
• anís
• oli suau

Preparació:
Colar i rentar els cigrons.
Posar la llet, la ratlladura de taronja, el sucre i la mantega en un cassó al foc.
Quan trenqui el bull, afegir els cigrons, i fora del foc, triturar tot amb el túrmix i colar.
Tornar a posar al foc el cassó amb la massa colada, incorporar la farina i coure-ho remenant contínuament fins que es separi de les parets del cassó.
Fora del foc afegir els ous d’un a un sense parar de remenar.
Fregir els bunyols tirant petites porcions de massa dins l’oli ben calent.
Mullar-los amb una mica d’anís i arrebossar-los amb sucre i canyella.


Estamos en época de cuaresma donde en las pastelerías es tipico encontrar los lunes y los viernes los deliciosos buñuelos de viento. Ahora he hecho unos buñuelos dulces de garbanzos, otra receta fantástica de la cocinera Mireia Carbó, una variante buenísima y con el valor añadido de las propiedades de los garbanzos.

Ingredientes:
200 gr de garbanzos cocidos
200 ml de leche
60 gr de mantequilla
50 gr de harina
2 huevos
Ralladura de una naranja
1 cucharada sopera de azucar
Azúcar
Canela
Anís
Aceite suave

Preparación:
Colar y lavar los garbanzos.
Poner la leche, la ralladura de naranja, la cucharada de azucar y la mantequilla en un cazo al fuego.
Cuando arranque a hervir, añadimos los garbanzos y fuera del fuego lo trituramos todo con el turmix y lo colamos.
Volvemos a poner la masa colada al fuego e incorporamos la harina y cocemos removiendo continuamente hasta que la masa se separe de las paredes del cazo.
Fuera del fuego añadir los huevos uno a uno sin parar de remover.
Freimos los buñuelos tirando pequeñas cantidades de masa en aceite bien caliente.
Una vez hechos los mojamos con un poco de anís y los rebozamos con azúcar y canela.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada