dimarts, 2 de juliol del 2013

Basboussa (bescuit de sèmola).

Buscant per internet, al blog de receptes de cuines del Marroc vaig trobar la recepta d'un bescuit de sèmola banyat amb xarop i decorat amb fruits secs, que em van venir moltes ganes de fer ja que semblava senzill de fer i ideal per prendre com acompanyant d'un te amb menta.
Ingredients

Bescuit:
2 iogurts grecs
2 pots de sèmola fina de blat de moro (per fer polenta)
2 pots de sucre
1 pot oli de gira-sol
2 ous
1/2 sobre de llevat químic
*La mida del pot es la del iogurt grec

Almívar:
200 ml aigua
150 gr sucre
1 Cd d'aigua de flor de taronger
* Jo ho he fet amb 100 ml d'aigua, 100 gr de sucre i una cullerada de suc de taronja, perquè no ho volia tant dolç)

Per decorar:
Fruits secs com ametlles, coco ratllat, jo he posat festucs una mica triturats

Preparació:
Preescalfem el forn a 180º. Barregen tots els ingredients del bescuit fins que la massa sigui homogènia. Ho aboquem dins d'un motlle rectangular que haurem posat mantega o margarina per que no s'enganxi. Ho enfornem durant uns 20, 30 minuts, podem comprovar amb l'escuradents de punxar el bescuit i si surt net ja estarà cuit. Ho traiem i deixem refredar.

Preparem un almívar posant al foc l'aigua, el sucre i l'aigua de flor de taronger, que bulli un temps fins que la consistència sigui una mica més espessa (uns 5 minuts aprox.), i deixem refredar.

Quan el bescuit i l,almívar estiguin freds, reguem el pastís amb l'almívar, el tallem a quadradets i el decorem amb els fruits secs per sobre i posem les porcions en paper individuals.

1 comentari :