dilluns, 23 de desembre del 2013

Tronc de xocolata i crema

Ja se que aquesta recepta es súper justa si la voleu fer per Nadal, però es que no he tingut temps..... Però us haig de dir que es molt fàcil, en una hora i mitja ja pot estar feta!!! I per postres per Nadal queda maco, per tant si demà teniu el dia lliure animeu-vos a fer aquests últim esforç.La recepta del braç de gitano es de la meva estimada amiga Helga, i amb pocs ingredients està fet. I amb aquest tronc de xocolata us vull desitjar molt bon Nadal!!!!

Ingredients braç de gitano:

4 ous
100 gr sucre
100 gr farina
200 gr de crema pastissera (teniu la recepta a la entrada de la coca de crema)

Ingredients cobertura de xocolata:
90 gr de xocolata negra de cobertura
70 ml de nata liquida 35% matèria grassa.

Preparació del pa de pessic del braç de gitano:
Separem les clares dels rovells. Batrem be els rovells amb el sucre i la farina, les clares les muntem a punt de neu i les barregem a poc a poc amb la massa dels rovells. Estendrem la massa a sobre d'una safata de forn on primerament haurem posat paper de forn. Fornejarem a 170º uns 8 minuts. El pa de pessic no ha d'estar cru però si ho fem massa no el podrem enrotllar. Quan ja estigui cuit el deixarem refredar fora del forn i estendrem una capa de crema pastissera o nata. A continuació enrotllarem el pa de pessic, separant-lo amb cura del paper de forn.

Preparació cobertura de xocolata:
Posem a escalfar la nata liquida i quan estigui bullint, afegim la xocolata trossejada, no parem de remenar fins que es dissolgui. Deixem refredar uns 10 minuts i ja podem aplicar sobre el pa de pessic que ja tenim enrotllat, quan ja estigui aplicat per tot el braç amb una forquilla  marquem unes ratlles per donar l,aspecte de tronc. Per decorar podem posar uns fruits secs o unes rodanxes de taronja confitada, jo l'he decorat amb unes fulles i fruits del grèvol fets amb fondant. Ja acabat el guardarem a la nevera. A alhora de presentar-lo millor tallar les puntes per igualar-lo.






Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada