Hem d'estar preparats, ja que just acabar la Setmana Santa ja tenim a sobre la diada de Sant Jordi!!!! Meravellós dia per passejar per Barcelona o altres ciutats i pobles de Catalunya, i aprofitar per tafanejar les paradetes de llibres i roses que estan per tot arreu, i que fan que tot plegat tingui un olor especial. A mi personalment es un dia que m'encanta i per celebrar Sant Jordi, perquè no fer uns cupcake també especials de xocolata amb frosting també de xocolata, així el dia serà rodó rodó.
Ingredients: (per 12-14 unitats)
125 gr de sucre
125 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
125 gr de farina
40 gr de cacao
1 sobre de llevat
70 ml de llet
10 cookies
1 cullereta d'essència de vainilla
Frosting:
200 ml de nata liquida
200 gr de xocolata negra per cuinar
Per la rosa: fondant vermell (el venen en paquets petits en molts supermercats)
Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
1.-En un bol batrem la mantega juntament amb el sucre, afegirem l'essència de vainilla i els ous d'un a un sense deixar de batre.
2.-Afegirem al bol la llet, el cacao i la farina tamisada amb el llevat i continuem batent fins a obtenir una massa homogènia. Triturem les cookies i les afegim a la barreja anterior.
3.-Omplim els motlles amb la massa però solament fins 2/3 de la seva alçada, ja que amb la cocció pugen. Fornegem unos 20 minuts i quan ja estiguin es deixen refredar.
Preparació frosting:
Trossegem la xocolata en un bol. Escalfem la nata fins que bulli i la vesarem a sobre de la xocolata i remenem fins que estigui tota fosa i guardarem a la nevera per que es refredi als menys una hora. Aquesta crema la posem dins d'una manega pastissera amb boquilla estriada i decorarem per sobre els cupcake i com punt final afegirem una rosa petita de fondant:
![]() |
Per fer les roses de fondant: 1) Fem tires de fondant vermell 2)Anem enrotllant la tira 3)Continuem enrotllant fins al final de la tira 4) Obrim una mica els pètals i tallem la part de sota una mica |
Tenemos que estar preparados, ya que justo acabar la Semana Santa ya tenemos encima el dia de Sant Jordi!!!! Maravilloso dia para pasear por Barcelona u otras ciudades y pueblos de Catalunya y aprovechar para curiosear las paradas de libros y rosas que hay por todas partes y que todo hace que tenga un olor especial. A mi personalmente es un dia que me encanta y para celebrar Sant Jordi porque no también hacer unos cupcake especiales de chocolate con frosting también de chocolate así el dia será redondo redondo.
Ingredientes (para 12-14 unidades)
125 gr de azúcar
125 gr de mantequilla a temperatura ambiente
2 huevos
125 gr de harina
40 gr de cacao
1 sobre de levadura
70 ml de leche
10 cookies
1 cucharadita de esencia de vainilla
Para el frosting:
200 ml de nata líquida
200 gr de chocolate negro para cocinar
Para la rosa: Fondant rojo (venden paquetitos pequeños en muchos supermercados)
Preparación:
1.- Batir la mantequilla en un cuenco con el azúcar, añadir la vainilla y los huevos, de uno a uno sin dejar de batir.
2.- Agregar la leche, el cacao y la harina tamizada con la levadura, y continuar batiendo hasta obtener una preparación homogénea. Triturar las cookies y añadirlas a la mezcla anterior.
3.- Llenar con la masa sólo hasta 2/3 de su altura, pues luego suben con la cocción, los moldes. Hornear durante unos 20 minutos, retirar y dejar enfriar.
Preparación del frosting:
Troceamos el chocolate y lo ponemos en un bol. Llevamos la nata a ebullición y la vertemos en el bol de chocolate y mezclamos hasta que se funda y metemos en la nevera para que se enfríe por lo menos una hora. Esta crema la introduciremos en una manga pastelera con boquilla estriada y decoraremos por encima de los cupcake y como punto final añadiremos una rosa pequeña de fondant.
![]() |
Para hacer las rosas de fondant: 1) Cortamos tiras de fondant 2) Enrollamos la tira 3) Acabamos de enrollar toda la tira 4) Abrimos un poco los petalos y cortamos un trocito de la parte inferior |
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada